Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Yemek Yemeden Kilo Vermek

0 459

Yemek yemeden kilo vermek oldukça yanlış bir kanıdır. Bu insanın doğasına da aykırı bir durumdur. Peki hem yemek yemek hem de kilo vermek mümkün müdür ? Diye sorarsak. Elbette mümkündür.Şimdi ne tür şeyler yiyerek kilo dengemiz sağlanır ona bakalım;Yemek Yemeden Kilo Vermek

1. İlk olarak şu anda içinde bulunduğumuz alışkanlıkların ne olduğunun bilincine varmamız gerekir. Örneğin yediğimiz yemekleri bir bir gözden geçirip çoğundan vazgeçip vücut için yararlı olanları yemek. Şu anki yemek alışkanlıklarımızdan vazgeçmeden kendimizi de değiştirmek asla mümkün olmayacaktır.

2. Kilo vermek isteyen biri şekeri hayatından çıkarmalıdır.
3. Basit karbonhidratlar (ekmek, makarna, simit, poğaça, kek, kurabiye, çaya ve kahveye eklenen şeker.) çok yararlı olmamaktan ziyade vücutda çabuk sindirilir. Bu nedenle daha çabuk açlığa sebep olur. Bunun yerine tam tahıllar, mercimek, nohut baklagiller gibi uzun süre vücutta sindirilen besinler alınmalı.

4. Protein değeri yüksek ( kırmızı et, beyaz et, balık) haftada en az üç gün aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilmeli.

5. Bilindiği üzere marketlerde satılan meyve suyu ve kola gibi içecekler bolca şeker ve katkı maddesi içerir. Bunun yerine doğrudan taze meyve tüketmek en doğru seçenektir. Çünkü doğal meyvelerin yüksek fiber içeriği kan şekerini düzenler. Vitamin açısından da zengindir.

6. Bol miktar sebze tüketilmeli. Yemek yerken önce salata ile başlayın çünkü salata hem kilo yapmaz hem de açlık hissini bastırmaya yardımcı olur. Hatta salatanıza az miktarda zeytin yağı ilave ederek daha kaliteli ve lezetli hale getirebilirsiniz.Yemek Yemeden Kilo Vermek

7. Vücut dengesinin sağlanması için omega 3 içeren yağlar tercih edilmeli. Zeytin yağı hindistan cevizi yağı vb. yağlar tercih edilebilir.

8. Protein kan şekeri dengesini koruyarak gerekli enerjiyi sağlamasının yanında hücreleri yeniler. Bu nedenle az yağda kızartılmış, protein içeren gıdalar yenmeli. Balık ve yumurta gibi. Bunun yanı sıra yoğurt, peynir ( çok yağlı olmayan ), Ceviz, badem , kabak çekirdeği, antep fıstığı örnek verilebilir.

9. Böylece sağlıklı beslenme olunca öğün atlamamış oluruz. Yorgunluğun da önüne geçmiş oluruz. Öğün atlamak zayıflatabilir ancak hem fiziksel hem de ruhsal olarak olumsuz bir etki yapar.

10. Diyelim ki sürekli protein ve bütün gerekli vitaminleri aldık. Yeterli olur mu dersiniz ? Kesinlikle hayır. Çünkü gerekli gıdalar alındıktan sonra yürüşler yapıp gerekli kan dolaşımı sağlanmalı ayrıca yürüyüşler ve koşular yaparak sindirim sistemine yardımcı olup biriken yağlardan da kurtulmuş olacağız.

11. Günde 2-2.5 litre su tüketimi önemlidir. İnsan vücudu için olmazsa olmazı sudur. Hem mideye hem de kan dolaşımına yardımcı etkendir.

12. Yeşil çay vücutta birikmiş yağların çözülüp atılmasını sağlar. Hergün tüketilebilir.

13. Kiloları fazla olanlar, kendine mutlaka hedef koysun. Günlük, haftalık veya aylık ne kadar kilo verdiğini kontrol etmeli.Yemek Yemeden Kilo Vermek

14. Artık elinize kalem ve kağıt alıp eski alışkanlıklardan kurtularak hergün neler yemek gerektiğini yazmak olmalı. Böylece daha etkili bir kilo verme menüsü oluşturmuş olursunuz.

15. Mümkünse bir uzmandan da yardım alıp hem pskolojik hem de fiziksel sıkıntılardan kurtulmuş oluruz.

Yazar: Kadir Coşkun

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku