Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Kuru Şampuanın Saça Olumsuz Etkileri Nelerdir?

0 7.499

Kuru şampuan sık sık saçları yağlanan kadınlar için en iyi kozmetik ürünlerinden biridir. Kuru şampuan çok yakın bir zamanda hayatımıza girmiştir. Fakat insanlar almadan önce saçı döker mi ya da herhangi bir olumsuz etkisi olur mu diye tereddütlü davranarak kullanmaya cesaret edemiyorlar. Yanlış kullanımı ya da yüksek dozlarda kullanımında saça zararlar verdiği doğrudur. Saçı normal bir şampuan gibi derinlemesine temizlediğini düşünmek doğru değildir. Saçtaki yağı yüzeysel olarak kapatır. Yani kuru şampuan kullanarak saçlarınızın temiz olduğunu düşünmeniz doğru değildir. Kuru şampuan sadece acil durumlarda kullanıldığında İnsanların işine yarayan bir ürün olur.

Kuru Şampuan Nedir?Kuru Şampuanın Saça Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Sprey formda olan ve içerisinde pudra yapısında saçta ki yağ oranını azaltmaya yarayan kuru şampuan aynı zamanda saçların dolgun görünmesini de sağlayan bir kozmetik ürünüdür. Bu sprey haldeki ürünü saçların diplerine ve yağlı bölümlerini uygun bir şekilde sıktıktan sonra ortaya beyaz bir görüntü çıkacaktır. Fakat bu görüntü sizi korkutmasın. Biraz zaman geçtikten sonra bu beyazlık kaybolacaktır. Yoğun bir şekilde çalışan ya da acelesi olan kişiler için oldukça ideal bir yöntem olabilir. Aynı zamanda çok düz saçlara sahip olan kadınlarda saçlarına daha volümlü bir hale getirmek için kuru şampuanı kullanırlar. Pratik kullanımından dolayı her yerde rahatlıkla kullanılabilecek bir üründür. Fakat saçı derinlemesine temizlemediği bilmek gerekir. Yüzeysel bir temizlik sağladığı için mutlaka gün sonunda duş alarak saçları derinlemesine temizlemek gerekir. Özellikle kış aylarında kuru şampuan çok fazla tercih edilir. Uygun fiyatlarda olması da insanlar tarafından çok tercih edilmesini sağlar.

Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır?

Saçlardaki yağ miktarını azaltarak volüm vermeye yarayan kuru şampuan kullanımı bakımından da son derece pratik olmaktadır. Kuru şampuanın bulunduğu kutuyu iyice çalkalayarak içindeki spreyin orantılı bir şekilde karışması sağlanır. Bu işlemi atlarsanız kuru şampuan saçınızda bir kalıp olarak kalacaktır. Daha sonra ise saçın aralarına ya da yağlı görünen kısımlarına bu sprey sıkılarak biraz ovalamak gerekir. Fakat dikkat edilmesi gereken en önemli şey spreyi çok yakından sıkmamak gerektiğidir. Kuru şampuan saça ilk uygulandığında beyaz pudralı bir görünüm oluşacaktır. Fakat bu görünüm yaklaşık 2 dakika sonra kaybolacaktır. Daha sonra ise seyrek fırçalı bir tarakla saçları tarayarak duştan çıkmış havasını yakalamak mümkündür. Kuru şampuanı uyguladıktan sonra İsteğe göre saçı düzleştirmek ve Fön çekmek de mümkündür. Kuru şampuan uygulamak 2 ya da 3 dakikanızı alacak bir işlemdir.

Kuru Şampuanın Zararları Nelerdir?

Çok fazla kullanılan kuru şampuanın zararları mevcuttur. Pek çok olumlu yönünün yanı sıra olumsuz yönleri de fazladır. En büyük zararı ise fazla kullanımı sırasında ortaya çıkmaktadır. Çok sık kuru şampuan kullanımı sırasında saç derisinde kepek ve yaraların görülme olasılığı da artar. Bunun yanı sıra saç derisinde sivilcelere ve hatta kistlere sebep olacaktır. Uzmanlar da bu konuda kullanıcıları uyarıyor. Özellikle son yıllarda kullanımı çok fazla artmıştır. Kuru şampuan saçın sadece yağlı görünümünü perdelemeye yarar. Bu işlemi yaparken de saçın normal yağ dengesini bozar ve saç diplerinde kurumalar söz konusu olur. Bu kurumalar da arkasından kepek oluşumunu tertiplemeye başlar. Bu sebeple çok zorda kalmadıkça ya da çok aceleniz olmadıkça kuru şampuan kullanmanı önerilmez. Kuru şampuan çok kullanıldığı zaman saç diplerinde tozlu bir tabaka oluşumuna sebep olur. Üst üste kuru şampuan kullanılan bir saçın eski yumuşaklığını ve eski nemli görünümünden eser bırakmaz. Kuru şampuan kullanırken bu uyarıları dikkate almakta fayda var.

Kaynakça:
https://blog.bikutuguzellik.com/guzellik/sac/kuru-sampuan-nedir-nasil-kullanilir/

Yazar: Can Baskın

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku