Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Derideki Morarmalar Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

0 377

Derideki Morarmalar Hangi Hastalıkların Belirtisidir?Derideki Morarmalar Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

Zaman zaman cilt üzerinde morarmalar ile karşılaşırız. Fakat her morarma düşme sonrası gerçekleşen bir olgu olmayabilir. Bu yüzden morarmaların neden kaynaklandığını bilmenizde yarar bulunmaktadır. Morarmalar vücudun herhangi bir yerinde düşme sonucu çıkmamış ise bu durum içten gelen bir rahatsızlık ile alakalı olabilir. Bu durumda yapmanız gereken il işlem bir dâhiliye görünmek ve bu rahatsızlığın ne olduğunu araştırmak, öğrenmek olacaktır. İhmal sonrası bazı hastalıkların tedaviye cevap vermediğini görürüz.Morarmalar karaciğer ve böbrek rahatsızlığın en önde gelen bir belirtisi olabilir. Karaciğer ve böbrek hastalıkları ilk olarak belirtiyi vücudun dış derisine morarmalar şeklinde bulgularla kendini belli eder. Ayrıca kanser rahatsızlığının başlangıçları da morarmalardan oluşmaktadır. Bu gibi durumlar hastalığın habercisi olabilmektedir.

Derideki Morarmalar Hangi Hastalıkların Belirtisidir? Özellikle kan pıhtılaşması durumlarında ve diğer romatizma gibi rahatsızlarda ve rastgele ilaç kullanımında ortaya çıktığı söylenmektedir. 0-6 Yaş çocuklarda kullanılan soğuk algınlıklarının uzun süre işlevselliğinde bu morarmaların vücutta oluştuğunu görebilir ve bir rahatsızlık sonucu bunun ortaya çıktığını anlayabilirsiniz. Özellikle düşme yoksa ve siz bu morarmaların nelerden kaynaklandığını merak ediyorsanız ilk işlem acil bir hastaneye gidip, önlemini almanız olacaktır. Eğer hastalık vücut içinde gelişmiş ise tedavi yöntemi ve doktorun sağladığı ilaç takviyesi ile durumun zamanla normale gittiğini takip edebilirsiniz.

Derideki Morarmalar Hangi Hastalıkların Belirtisidir?Morarmalar böbrek hastalığının habercisi olabilir. Eğer böbreklerde sıkıntı varsa bu kendini değişik tepkiler ile belli edecektir. Yürümede zorluk, kasılmalar ve istenmeyen sancı ve ağrılar başlayacaktır. Böbreklerin işlevselliği doğru bir şekilde çalışmıyorsa, morarmalar çıkabilir. Tedavisi kesinlikle evde yapılmaz. Önce ilaç tedavisi ve gözetim odasında hasta en az 15 gün tedavi altına alınır. Bütün değerler doktor tarafından takip edildikten sonra evde tedavi işlemine karar verilir.

Özellikle 0-6 yaş çocuklarda hassasiyet fazla olur. İlaç sonrası yüzde şişmeler, ödemler oluşabilir. Fakat bu korkulacak bir durum değildir. Tedavi tamamen bittikten sonra bu sorunlarında ortadan kaybolduğuna şahit olacaksınız. Deride morarmalar kanserin oluşumuna zemin hazırlayabilir. Hücrelerin hergün düzenli bir şekilde yenilenmesi çok önemlidir. Eğer hücreler yenileceği yerde ölüyor ise bu risk içerebilir. Bağışıklığın ve iradenin çökmesine neden olabilir.Özellikle trombosit ve hemoglobin düşüklüğünde morarmaların daha hızlı yaygınlaştığını görürüz.

Derideki Morarmalar Hangi Hastalıkların Belirtisidir?Sağlıklı yaşam için ilk kural, hormonlu gıdalardan ve gereksiz ilaçlardan ve doktor tavsiyesi olmadan kendi başınıza tedavi için kullandığınız bilinçsiz ilaçlardan vazgeçmeniz gerekir. Bunu sağlamadığınız sürece vücut alışık olmadığı durumları çeşitli hastalıklara bırakacak bu tür morarma ve risk içeren rahatsızlıkların çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Sağlığınız için bilinçli hareketlerde bulunun, doktorunuz uygun görmedikçe kendi isteğiniz ile ilaç kullanmayınız. Sağlıklı yaşam doğru hareket etmekten geçer. Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın. Sağlıklı günleriniz daim olsun.

Kaynakça:
ahaber.com
ajanshaber.com

Yazar:Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku