Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Hemoglobin Nasıl Arttırılır ? Doğal İlaç Yöntemleri Nelerdir?

0 471

Hemoglobin Nasıl Arttırılır ? Doğal İlaç Yöntemleri Nelerdir?Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunan biproteindir. Bu hücreler vücut etrafında oksijen taşımaktan sorumludur.
Oksijenin taşınmasına ek olarak, hemoglobin, karbondioksidi hücrelere ve akciğerlere taşır. Karbondioksit daha sonra salgılanır. Düşük hemoglobine sahip olmak, vücudun bu işlevleri yerine getirmesini zorlaştırır.

Hemoglobin nasıl arttırılır?

Bir kişi evde yapacağı basit yöntemlerle hemoglobin seviyelerini yükseltebilir.

1. Demir Alımı

Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinin önemli bir bileşenidir. Azaltılmış hemoglobin seviyesi olan bir kişi daha fazla demir açısından zengin gıdalardan faydalanmalıdır Demir, daha fazla kırmızı kan hücresi oluşturmaya yardımcı olur.

Demir açısından zengin gıdalar şunlardır: Et, balık, soya içerikli ürünler, yumurta, incir, kuru meyveler, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, lahana, ıspanak, yeşil fasulye, fındık, fıstık ezmesi

2. Folat Alımı

Folat, hemoglobin üretiminde önemli bir rol oynayan B tipi vitamindir. Vücut, hemoglobinin oksijeni taşımaya yardımcı olan heme’yi üretmek için folat kullanır.
Kişi yeterince folat almazsa, kırmızı kan hücreleri olgunlaşamayacaktır, bu da folat eksikliği anemisine ve düşük hemoglobin seviyelerine yol açacaktır.

Folat kaynakları şunlardır: Sığır eti, ıspanak, pirinç, yer fıstığı, börülce, fasulye, avokado, marul.

Hemoglobin Nasıl Arttırılır ? Doğal İlaç Yöntemleri Nelerdir?3. Demir Emilimini Maksimize Etmek

Gıdalarda demir tüketilmesi önemlidir, ancak vücudun bu demiri emmesi gerekmektedir. Narenciye, çilek ve yeşil yapraklı sebzeler gibi C vitamini açısından zengin besinler, emilen demir miktarını artırabilir. C vitamini takviyesi almak da yardımcı olacaktır. A vitamini ve beta karoten vücutta emici özelliğe sahiptir. A vitamini açısından zengin besinler şunlardır: balık, ciğer, kabak, patates, lahana.

A vitamini takviyeleri vücudun demiri işlemesine yardımcı olurken, çok fazla tüketildiğinde vitamin de tehlikelidir.
Aşırı A vitamini, kemik ve eklem ağrısı, şiddetli baş ağrıları ve beyinde artan basınç gibi semptomlara neden olabilir.

Yazar: Osman Uçar

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku