Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

İşinizde Başarılı Olmak İçin Yapmanız Gereken 7 Yöntem

0 392

İşinizde Başarılı Olmak İçin Yapmanız Gereken 7 Yöntemİş yerleri hepimizin hayatının çoğunu geçirdiği yerlerdir. Kimilerimiz iş konusunda çok hırslı olsa da kimilerimiz bu konuda pek hırslı değildir. Fakat hemen hemen herkes ya itibar ya da maaş artırımı için iş yerinde başarılı olmak ister. Başarı terfilerin de önünü açan bir anahtardır. Ne kadar çok sevilirse sevilsin bir insan eğer başarılı değilse şirkette ömrü pek uzun süremez. Peki, hepimizin kovaladığı bu başarıya nasıl sahip olunur? İş dünyası hakkında ünlenmiş yabancı internet sitesi Forbes’e göre başarı için takip etmemiz gereken 7 şeyi hep beraber inceleyelim.

1.Dakik Olun!
Genellikle hepimizin yaptığı şey işlerin yetişmesi gereken son zamanlara kadar işleri yapmamaktır.Elinizdeki bir işi mümkün olan en kısa sürede ve hatta mümkünse vaktinden önce bitirmeniz çok önemlidir. Çünkü son dakikaya bırakılan işler elinizde olmayan aksiliklerden dolayı uzayabilir. Bu durumda işin son anını ıskalayabilirsiniz. Özellikle zamanlamaya çok değer veren yöneticiler için bu çok büyük sorun haline gelebilir. Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için işlerinizi dakikasından önce bitirmenizi ve hatta zamanınız varsa bir de baştan dönüp kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

2.Planlı Olun!
Gününüzü ve haftanızı önceden planlarsanız beklenmedik sürprizler sizi daha az bulacaktır. Bir ajanda bu konuda işinizi görür. Eğer çok toplantı yapıp farklı yerlerle ilgilenmeniz gerekmiyorsa bu ajanda kendinizin neler yapacağını not etmesi için idealdir. Yetişmesi gereken işlerin aklınızdaki bitirme tarihlerini ve yapılması gereken son günlerini not alın. Bu sayede işler gözünüzden kaçmaz ve her şeyi daha kolay yetiştirebilirsiniz.

3. Hedefler Koyun!
Kendinize hedefler koymanız ve bu hedefleri sürekli güncel tutmanız başarı için sizi kamçılayan şeylerden biri olacaktır. İşinizle alakalı kısa ve uzun dönemli hedefleriniz olsun. Zamanların sonunda kaçını başardığınızı kaçını başaramadığınızı sorgulayın. Başaramadıklarınızı neden başaramadığınızı araştırın. Ve son olarak geçmiş zamanlardaki başarılarınızla şimdikileri kıyaslayın. İleri mi gidiyorsunuz yoksa geri mi?

4. İş Tanımınızı İyi Bilin!
Unutmayın tüm işleri siz yapamazsınız. Kendi işinize odaklanın ve onu en iyi şekilde yapmaya çalışın. İş tanımınız dışındaki işleri yapmaya çalışırsanız hem bu konularda daha deneyimsiz olduğunuzdan uzmanları kadar iyi yapamazsınız hem de aklınızı oyalayan bu işlerden ötürü asıl yapmanız gerekene önem veremezsiniz. Sonuçta çok daha fazla konuda başarılı olacağım diye hedeflerken hepsinden başarısızlığa düşebilirsiniz.

5. Pratik Yapın!
Bir işi kitaplardan okuyarak çok iyi öğrenebilirsiniz. Ama iş pratiğe geçtiğinde aslında o kadar da iyi yapamayabiliriz. Her insan pratik yapmaya ihtiyaç duyar. Asıl işi yapmadan önce küçük küçük pratikler yapın ve kendinizi hazırlayın. Öncesinde pratik yaparsanız işinizi çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

İşinizde Başarılı Olmak İçin Yapmanız Gereken 7 Yöntem6. Kendinize Yatırım Yapın!
Her daim aynı işte kalmayabilirsiniz. Belki şirketiniz belki pozisyonunuz değişir. İşte bu yüzden pozisyondan ziyade başarıyı kovalayın. Eğer siz kendinize yatırım yapıp, meslekle ilgili tüm sertifikaları alıp gereken tüm konuları öğrenip uygulayabilirseniz hem iş bulmakta zorlanmazsınız hem de başladığınız işlerde patronlarınız sizi kaybetmemek için çaba sarf eder.

7. Mutluluğu Arayın!
İşiniz sadece para kaynağınız değildir. Ayrıca hayatınızın çoğunu geçireceğiniz yerlerdir. Bu yüzden işinizi yaparken mutluluğu arayın. Günlük rutininizi yaparken bile farklılık yaşayın ve mutlu olacağınız bir şeyler yapın. 10 dakikalık molanızda bir kahve alın ve güzel bir müzik dinleyin. Ya da bir şey yazmanız gerekiyorken arada o işe odaklanmanızı arttıracak hobilerinizle ilgilenin. Bu tarz faaliyetler sizin çalışma zamanınızdan çalmaz. Aksine çalıştığınız zamanın verimini arttırır.

Kaynakça:
https://www.forbes.com/sites/laurashin/2013/05/01/the-7-ways-successful-people-approach-their-work/#f03c2f63893f

Yazar:Efe Cuma Yavuzsoy

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku