Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Keratokonus Nedir?

0 581

Keratokonus, söylenmesi güç ama son zamanlarda toplumda oldukça sık görülmeye başlayan bir göz hastalığı türüdür. Özellikle sıcak bölgelerde görülen bu hastalık korneanın öne doğru sivrileşmesi ile kendini gösterir.

6310_2

Bu göz hastalığının en önemli şikayeti ise ışığı saçaklı görmek gibi görüntü kalitesinin düşmesidir. Yani gözün normal ışıklardan araba farı, televizyon ışığı gibi ışıklardan hassas bir şekilde etkilenmesi ve ciddi rahatsızlık duymasıdır.

Keratokonus Belirtileri Nelerdir?

– Işıkta dağılma ve saçaklanma görme,
– Sürekli ilerleyen miyop rahatsızlığı,
– Gözlük kullanımına rağmen geçmeyen astigmat şikayeti,
– Işığa karşı çok aşırı hassasiyet,
– Gözde sürekli kaşıntı bu hastalığın en önemli belirtileri arasında yer alır.

Keratokonus Tedavisi Mümkün Müdür?

Keratokonus, gözün en önemli tabakası olan korneada meydana gelir. Bu nedenle gözlük kullanma ilk aşamada özellikle erken teşhiste önerilen bir tedavi olmasına karşın esasında gözlük bu hastalık için kesin bir çözüm veren tedavi değildir. Ama ilerlemeyen ve erken teşhis edilen durumda gözlük kullanımı önerilir.

Gözlük kullanımı net sonuç vermediğinde ya da hastalığın seyrini yavaşlatmak yerine ilerlettiği durumda lens ve ya daha ileri durumlarda ise ameliyat yapılarak tedavi edilir.

Yazar:Gülnisa Gülseven

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku