Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Prefabrik Ev Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

2 448

Prefabrik evleri son zamanlarda çevremizdeki hemen hemen her yerde görüyoruz. Fakat prefabrik ev olduklarını anlamıyoruz. Çünkü betonarme veya diğer evlerden bir farkları yok. Hatta bazı modelleri o kadar lüks ve estetik görünüyor ki bu evleri nasıl yapmışlar acaba diye düşünüyoruz.

Prefabrik evler, çelik konstrüksiyonların bir araya gelmesiyle oluşan yapılardır. İnşaat teknolojilerinin en gelişmiş halidir diyebiliriz. Sizlerde prefabrik ev fiyatları için hemen tıklayınız. Bir prefabrik ev veya yapı alırken, genellikle hepimiz fiyatlara odaklanıyoruz. Fakat tamamiyle fiyatlara kanalize olmak yanlıştır. Çünkü prefabrik ev içerisinde pek çok bileşen bulunuyor. Prefabrik ev fiyatları ise boyutları büyüdükçe değişkenlik göstermektedir.

İşte prefabrik ev seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar;

  • Prefabrik ev ihtiyacınıza göre seçim yapın.

Prefabrik ev ihtiyacınızı belirlemeniz oldukça önem taşır. Çünkü çoğu alıcı tarafından gözden kaçırılan bir husus olabiliyor. İhtiyacınız olan evi yazıya dökerseniz, hayalinizi daha spesifik hale getirmiş olursunuz. Böylece aradığınız evi daha kolay bulabilirsiniz. Öte yandan yasal zorunluluklarda var. Bu yasal zorunluluklar çerçevesinde ihtiyaçlarınızı belirlemeniz, sonradan yasal bir problem yaşamamak adına önem arz eder.

  • Nasıl izolasyon çalışması yapıldığını sorun.

Artık evlerimizde yapılan yalıtım çalışmaları oldukça üst seviye haline gelmiştir. Öyle ki evimizin iklimini korumamıza yardımcı oluyor. Evinizde yapılan izolasyon çalışmaları, özelleştiriliyor olması gerekir. Aksi halde prefabrik ev üreticiniz çokta kaliteli olmayan bir malzeme kullanabilir. Özelleştirmenin yanı sıra hali hazırda kullanılan malzemeyi bilmiyorsanız dahi öğrenip malzemeyi araştırarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Genel olarak bir prefabrik evin iç ve dış duvarlarında 80 mm kalınlığında ve 16 m3 yoğunluğunda EPS strafor kullanılır. Tavanda ise yine aynı kalınlıkta cam yünü kullanılır. Kullanılan bu malzemeler genel olarak her yapıda kullanılan güçlü bir malzemedir.

  • Özel projelendirme yapılıyor mu?

Özel projelendirme, seçenekleri sunulan bütün hazır modellerin size uygun olmadığı durumlarda ortaya çıkan bir ihtiyaçtır. Hayalinizdeki proje daha spesifik hale gelmesi için bir planı çıkarılır. Ardından mühendislik açısından planda bir sorun olup olmadığının analizi yapılır. Planda herhangi bir sorun yoksa fiyatlandırma yapılıp, ardından üretimine başlanır.

  • Bazı modellerin planında isteğe bağlı değişiklikler olabilir mi?

Bu durum, genellikle özel projelendirme ile gelen fakat bir modeli beğenip sadece bir kaç noktasında değişiklik yapmak isteyen müşteriler için yapılabiliyor. Bu konuda sadece emin olmanız istenir. Genel olarak bu aşamada bir odanın büyütülmesi veya küçültülerek daha fazla oda elde etmek istenebiliyor. Buna ek olarak bazen daha farklı bir izolasyon malzemesi kullanılması istenebilir. İstenilen özelleştirmenin mühendislik açıdan bir problem yaratıp yaratmadığı analiz edilir. Bir problem bulunamadığı takdirde ise üretimine hızla başlanır.

  • Prefabrik ev yaptırmak için imar gerekiyor mu?

Bir arsa üzerinde yapılabilecek her yapı için imar izni gerekir. Üzerine bir yapı yapılabilen toprağın niteliği kadastro müdürlüğünde arsa, yapılmayanların ise tarla olarak geçer. Tarlalar üzerinde sadece zirai faaliyetler yürütülebilir. Arsaların ise konumuna bağlı olarak belediyeler belirli bir ölçüde imar izni verirler. Bu izinler doğrultusunda bir ev planı çıkarılır. Bazı insanlar imar izni olmadan bu evleri yaptırıyorlar fakat unutmayın ki o insanlar yasal bir risk alıyorlar. Bu risk ise evlerinin yıkılması riskidir. Bu yüzden imar izni alınmadan ev yapılması önerilmez.

  • Daha uygun fiyatlı bir yapı çözümü var mı?

Bütçesi çok fazla olmayan veya arsasına yapı yaptırmak için çok fazla bir bütçe ayırmayanlar için, konteyner ev modelleri var. Konteyner yapı çözümleri en uygun fiyat etiketine sahip çözümlerdir. Bunların yanında izolasyon çalışmaları da yapılmıştır. Bu sayede konteynerler birleştirilip daha geniş alanlar oluşturulabilir. Bunlara ek olarak konteyner yapılar iç ve dış mimari olarak kullanıcısını özgür bırakan yapılardır.

Prefabrik Ofis Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Prefabrik ofisler, prefabrik evler ile benzer özellikler taşır. Dış mimari olarak daha kurumsal ve daha sade tasarıma sahiptir. Sizlerde prefabrik ofis için hemen tıklayıp detaylı bir bilgi alabilirsiniz. İç mimari olarakta evlerden farklı olarak ofis alanları ve toplantı alanları bulunur. Tek katlı modeller olduğu gibi çift katlı modellerde bulunuyor. Ebat çeşitlilği ise 30 m2’den başlayarak, 591 m2’ye kadar büyüyebiliyor.

Prefabrik ofis modellerinde de yalıtım çalışmaları önem arz ediyor. İçerisinde çalışan personeller için oda sıcaklığı önemlidir. Şantiyelerde ve dev projelerde bu ofislerden görebildiğiniz gibi şehrin en güzel yerlerinde de görebilirsiniz. Sizlerde bu ofislere sahip olmak veya çalışma sisteminize uygun modeller hakkında bilgi almak için alanında uzman Makro Prefabrik ile iletişime geçebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. prefabrik diyor

    İzolasyonundan zemin betonuna kadar birçok konuda bilgi vermişsiniz. Bir çok büyük prefabrik firmasının sitesinde bile bu kadar kaliteli bilgi yok. Yeni almak isteyenler için harika bir rehber olmuş.

  2. Mert diyor

    Merhaba,

    Prefabrik evlere büyük bir hayranlığım var. İnsanların prefabrik evlerden daha çok haz almasını, normal evlerden çok bu evlere yönelmesini çok isterim. Makaleniz bunun için çok yararlı olmuş. Yazar arkadaşın emeğine sağlık.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku