Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Tesisiniz 1 Saat Enerjisiz Kalsa Ne Olur?

0 548

Enerji yaşamın her alanında, yapılacak her iş için gerekli ve önemli bir unsurdur. Bununla birlikte ulaşılması da artık bir o kadar kolaydır.

“Tesisiniz 1 saat enerjisiz kalsa ne olur?” gibi bir soru yöneltildiğinde, cevabınız ticari kayıplar ve yaşamsal riskler anlamında ölçülebilen ve sizi korkutan sonuçlar içeriyorsa; enerji kesintisine tahammülü olmayan bir operasyona sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.

Tesisiniz 1 Saat Enerjisiz Kalsa Ne Olur?Soru; enerjisiz 1 dakika, enerjisiz 1 saniye tesisiniz için ne anlama geliyor şeklinde değiştirildiğinde cevabınız yine aynı riskleri içeriyorsa, enerji sürekliliği gerektiren Kritik Operasyon Koduyla çalıştığınız ortadadır. Kritik operasyon koduyla çalışan tesislerde, Acil Durum Güç Ünitelerinin konfigürasyonu ve yedeklilikleri; enerji kesintilerine karşı tümüyle güvence oluşturmak adına hayati önem taşımaktadır.

Öte yandan Acil Durum Güç Sistemlerinin, ihtiyaç anında gerektiği gibi çalışmasını sağlamak amacıyla periyodik ve koruyucu bakımları ile yük testlerinin düzenli olarak yapılması kritik önem taşıyan unsurlardır. Jeneratörler çoğu zaman hassas enjeksiyon sistemlerine sahip dizel motorlarla çalışır. Ne var ki, jeneratörlerin üreteceği enerjinin kaynağı olan dizel yakıt, bakım süreçlerinin çoğunlukla dışında tutulur ve ihmal edilir.

Problem şudur ki; dizel yakıt fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısı gereği haftalar içerisinde bozularak kalitesini kaybeder. Bu durum göz önüne alındığında, yakıtın Acil Durum Güç Sistemleri için en az jeneratörler kadar aktif bir unsur olduğu göz önünde bulundurulmalı ve yakıt olmaksızın jeneratörlerin bir anlam ifade etmediği kabul edilmelidir.

Çevresel kaygılar sebebiyle yakıtın içerisindeki sülfür miktarının kademeli olarak düşürülmesi ve biyo-dizel harmanlamanın zorunlu hale gelmesiyle yakıt bakımının önemi daha da artmıştır. Sülfür, dizel yakıt içerisinde bulunan en önemli yağlayıcılarından biridir. Bu sebeple, sülfür miktarının düşürülmesi ile dizel, kompozisyondaki en önemli yağlayıcılardan birini kaybetmiş; biyo-dizel harmanlama ile de orta ve uzun dönem depolamalarda özel bir bakım ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Bu durumların yanı sıra yeni nesil motorların daha yüksek basınç ve sıcaklıklar altında çalışan yakıt hatlarına sahip olması, yakıt kalite farklarının daha önemli bir unsur haline gelmesine yol açmıştır. Tüm bu değişimler, Acil Durum Güç Üniteleri için risk teşkil eden durumlar oluşturmaktadır.

Dizel Yakıt, teslimat aşamasında yakıt içerisine karışan toz veya demir parçacıklarının sebep olduğu fiziksel kirlilikten, zamanla meydana gelen kimyasal bozulmadan ya da tank içerisinde bulunan suyun sebep olduğu mikroorganizma enfeksiyonundan dolayı zarar görerek kullanılamaz hale gelebilir. Bu sorunlardan herhangi biri, gerekli olduğu noktada Acil Durum Güç Ünitelerinin devreye girmemesine ya da onarımı pahalı arızalar oluşmasına sebep olabilir.

Bu nedenle, Acil Durum Güç Ünitelerine yönelik bakım süreçlerine kapsamlı bir yakıt bakım programının dahil edilmesi önemlidir. Yakıt Bakımı, özellikle bu amaç için tasarlanmış yakıt filtrasyon ve yakıt parlatma sistemleriyle yakıtı fiziksel olarak temiz tutarken; ayrıca kimyasal koruma çevrimini de içermelidir. Yakıt bakım programı; fiziksel, biyolojik ve kimyasal bozulmadan kaynaklanacak tüm olası sorunları göz önünde bulundurmalıdır.

EVERGEE Dizel Yakıt Sürekli Bakım Sistemleri, yenilikçi prosesleri ve patentli çözümleriyle güvenilir bir performans sunar, ayrıca yakıtın sürekli optimum koşullarda tutulmasını sağlayarak yakıt kaynaklı bir duruş yaşanmayacağını garanti eder. Bu sebeple, EVERGEE Dizel Yakıt Bakım Sistemleri, Acil Durum Güç Ünitelerinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku