Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Türk Vatandaşları Amerika’da Ev Alabilirler Mi, Şartları Nelerdir?

0 1.214

Türk Vatandaşları Amerika'da Ev Alabilirler Mi, Şartları Nelerdir?Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Amerika kıtası ülkelerinden olup, sahip olduğu ekonomik güç ile dünyanın en kuvvetli ülkesi sıfatına sahiptir. Bu ülke yaklaşık 300 yıl öncesinde ülke dışından ki, başta Avrupa ülkeleri yer alır, göçmenlerin gelmesiyle kurulmuştur. Kurulduğu ilk dönemde Birleşik Krallık’ın bir parçası olan Amerika Birleşik Devletleri, dönemin süper gücü olan Britanya tarafından ağır vergilere maruz bırakılınca, bağımsız mücadelesi yapmış ve nihayetinde de 4 Temmuz 1776 tarihide bağımsız bir devlet sıfatını kazanmıştır. Dünyanın en eski ancak en yüzeysel tarihe sahip olan devletlerden biri olan Amerika Birleşik Devletleri bir göçmen ülkesi olarak kabul edilir. Bu ülke, çok sayıda farklı ırka millete mensup insanı sınırları dahilinde barındırır. Bu şahısların büyük bir çoğunluğu İngiliz, İrlandalı, Alman ve İspanyol’dur. Ancak aralarında Afrikalı ve Güney Amerikalıların da bulunduğu bu ülke çok sayıda da İskandinav kökenli insanın yaşadığı bir coğrafyadır. Amerika Birleşik Devletleri bu anlamda dünyanın en kozmopolit ülkesi konumundadır. Bu güzel ülke, her yıl 50 bin kadar yabancıyı loto usulüyle sınırlarına kabul eder. Kurulduğu günden beri fırsatlar ülkesi olarak lanse edilen Amerika Birleşik Devletleri, temelinde barındırdığı özgürlükler ülkesi kavramı ile çok cazip bir yerleşim yeridir. Ekonomik olarak da yatırım yapılabilecek 10 ülke arasında yer alan Birleşik Devletler bu anlamda her yıl dünyanın dört bir yanından geçtiği yatırımcılar ile de dikkatleri üzerine toplamaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri, mortgage kavramının doğduğu ülkedir. Bu ülkede her Amerikan vatandaşı bir şekilde ev alma girişimde bulunur ve bütçesi oranında mortgage çeker. Bu da ”American Dream” ifadesinin gerçekleşmesi bağlamında en kritik rol oynayan işlem olarak kabul edilir. Ancak son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde yerleşik statüde olmayanlar da bu ülkeden ev almaya başlamıştır. Bu sayede ülkede geçirdikleri vakti daha eğlenceli bir hale getirmeye çalışan yabancılar, Amerikalıların aksine yasal olarak ancak nakit karşılığında ev alabilmektedir. Bu da ülke ekonomisine hatırı sayılır bir girdi anlamına gelir ki, bu konuda ülke de son derece iyimserdir. Öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nden ev almak istemeniz halinde Amerikan vatandaşı olma şartı sizden aranmaz. Yani başka bir ifadeyle yabancı dahi olsanız bu ülkeden ev almanız mümkündür. Burada kaçırılmaması gereken en önemli nokta ise ev almanın size doğrudan oturum hakkı tanımayacağıdır. Başka bir ifadeyle Amerika’dan ev dahi alsanız, bu ülkede oturum alma hakkınız bu evle ilişkili değildir. Satın aldığınız evin değeri ne olursa olsun, oturum elde etmeniz ancak belli başlı şartlar altında söz konusudur. Bu şartların başında ülkeye yatırım yapmak ve Amerikan vatandaşlarına istihdam sağlamaktır. Bu ilk kural sağlanırsa, Green Card olarak da bilinen Permanent Residence Card hamili olmanız mümkündür.

Türk Vatandaşları Amerika'da Ev Alabilirler Mi, Şartları Nelerdir?Eğer sadece ev alma niyetiniz varsa bu durumda, eğer herhangi bir suça karışmamış ve de Amerika Birleşik Devletleri’nin kara listesinde yer almıyorsanız, adınıza 10 yıl geçerliliği bulunan bir turist vizesi düzenlenir. Bu vize sayesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl 6 ay kadar kalabilirsiniz. Bu tek girişte ya da çok girişte kalabileceğiniz yıllık kotadır. Yani her takvim yılı size 6 aylık ikamet hakkı verir. Bu sürede eviniz olsa dahi sadece resmi olarak turist statüsü altında ikamet hakkı elde edersiniz ve kesinlikle çalışamazsınız. Bu kuralın ihlali vize iptaline kadar gidebilir. Bu durumda evinizi vekaleten birine sattırmanız gerekir ki bu da sizin için ciddi anlamda maddi kayıplara sebebiyet verebilir. Ev fiyatları nazara alındığında Türkler en çok Florida ve New York eyaletlerinden ev almayı tercih etmektedir.

Kaynakça:
http://www.turkishny.com/news/abdde-ev-alim-sureci-nasil-isliyor

Yazar:Emir Karasu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku