Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Yeni Dijital Trend SEO

0 603

SEO (Search Engine Optimization) arama motorlarının optimize edilerek daha kaliteli sonuçlar vermesini sağlayan bir dizi iş ve işlemler bütünüdür. Pazarlama ise ortalama olarak 100 yıllık bir sektör. Ticari hayata bakıldığında diğer sektörlere oranla çok genç ve yeni bir sektör. Bu nedenle pazarlama camiasında her geçen gün yeni bilgiler öğreniliyor. Son dönemde bu öğrenimlere SEO adı verilen bir alanda katıldı.

Sosyal medya sistemlerinin artması ve arama motorlarının kendilerini çok geliştirmesi “Dijital Pazarlama” adı altında yeni bir alt dal oluşturdu. Bu alan sayesinde yeni uzmanlar ve yeni teknikler geliştirildi. Bu içeriğimizde Dijital Pazarlama ve SEO kavramlarının ne olduğundan ve ticari işletmeler için faydalarından bahsedeceğiz.

Yeni Dijital Trend SEO

Dijital Pazarlama Nedir?

Sektörel olarak Dijital Pazarlama; televizyon, radyo ve gazetenin olmadığı tüm mecralarda pazarlama faaliyetlerinin yürütüldüğü bir dal olarak tanımlanmaktadır. Yeni bir dijital trend olan SEO ise teknik olarak Dijital Pazarlama dalının da alt dalı olarak anılmaktadır.

Dijital Pazarlama çalışmalarında yüzlerce teknik uygulanır bunlar sosyal medya yönetimi, sosyal medya reklamcılığı, marka bilinirliği stratejileri ve arama motoru optimizasyonları olarak özetlenebilir. Peki bu denli çalışmaların yapılması işletmelere ne gibi faydalar sağlar? Dilerseniz daha akıcı olması için bu soruyu maddeleme yaparak özetleyelim.

Dijital Pazarlamanın İşletmelere Faydaları

  1. Geleneksel pazarlamanın zorlayıcılığı dijital pazarlamada bulunmamaktadır.
  2. Eski nesil reklamcılığın maddi göz korkutuculuğu yeni nesil pazarlamada bulunmamaktadır.
  3. Daha kısa sürede daha fazla potansiyel müşteriye ulaşılabilmektedir.
  4. Web siteleri ve sosyal medya hesapları resmen 7/24 açık mağazalar gibidir.
  5. Ulaşılmak istenilen potansiyel kitlenin tüm farklılıkları süzgeçten geçirilebilir. (Örn; Saç rengi sarı, yaş ortalaması 34/42 olan üniversite mezunlarına reklamları göster vb.)

Yukarıda işlenmiş olan beş ana madde Dijital Pazarlama çalışmalarının işletmelere ne denli maddi ve manevi yararlar sağladığını gözler önüne sermektedir. Peki ama Dijital Pazarlamanın bir alt dalı olarak geçen fakat yüzlerce tekniği olan SEO nedir? Dilerseniz gelin bu konuyu bir alt ana başlıkta ele alalım.

SEO Nedir?

İçeriğimizin başında da söylemiş olduğumuz gibi SEO nedir? gibi bir soruya özetlebir dizi arama motoru optimizasyonu işlemlerinin bütünüdür tanımını yapabiliriz. Fakat teknik gereksinimler gereği SEO üç önemli ana başlık altında hayatına devam etmektedir.

Bunlar İç SEO, Dış SEO ve İçerik çalışmalarıdır. Aynı zamanda bu ana çalışma başlıklarının altında neredeyse ortalama 50’den fazla uygulanan teknik bulunmaktadır. Çağımızın getirmiş olduğu teknolojik yenilikler günlük alışkanlıklarımızı toptan değiştirmeye başladı.

Eski nesilde evin en küçüğü markete giderken artık mobil uygulamalar ile motorlu kuryeler sayesinde evlerimize istediğiniz tüm ihtiyaçları kolayca getirebiliyoruz. Peki süreç bu kadar komplike ve dikkat edilmesi gereken bir haldeyken bu trende işletmeler nasıl adapte olmalı?

Dijital Çağda İşletmelerin Adaptasyonu

Teknoloji ilerledikçe işletmeler vitrinlerine, ürünlerine ve pazarlama çalışmalarına ağırlık verdi. Özetle müşteri potansiyeli neredeyse ona göre şekil alındı. Fakat günümüzde artık bu durum bir devrim niteliğinde değişiklik gösterdi. Günümüzde ki işletmeler dijital çağa yani internete adapte olmalı. Peki bu adaptasyon nasıl olmalı ve hangi maddeler uygulanmalı.

Konuyu daha akılda kalıcı olması adına maddeleme yaparak detaylandırmak istiyoruz. Hadi hemen adaptasyon adımlarını kısaca ele alalım.

  • Dijitalde bir varlık oluşturmak. (Web sitesi, sosyal medya hesapları kurulumları.)
  • Oluşturulan varlıklarda reklam stratejileri oluşturmak. (SEO, Sosyal medya reklamları, adwords reklamları vs.)
  • Stratejiler sayesinde elde edilen bilgilerin havuzda toplanması ve tekrar pazarlama yapılması. (Remarketing, Retargeting reklam çalışmaları.)
  • Müşteri memnuniyeti. (Chatbot sistemleri ile müşteri iletişimleri, harita kayıtları ile müşterilerin kolay ulaşım sağlama şartlarını oluşturma vs.)
  • Ürün takibi. (Temiz, kaliteli üretim, profesyonel ve trendlere uygun hediyeler eşliğinde gönderimlerin yapılması vs.)

Eğer sizlerin bir işletmesi varsa ya bu trende ayak uydurup işletmeniz için harekete geçmelisiniz ya da profesyonel firmalardan destek almalısınız. Potansiyel müşterilerinizin hemen hepsi (sektör farkı olmaksızın) dijitalde!

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku