Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Xbox Kinect Nedir? Özellikleri Nelerdir?

0 2.450

Xbox Kinect Nedir? Özellikleri Nelerdir?En basit bir şekilde ifade ettiğimizde, Kinect, oyun konsolunuza entegre edilmiş web kamerası olarak düşünebilirsiniz. Xbox oyun konsolları için üretilmiştir. Hareketlerinizi algılamak ve bazı oyunları elinizde başka hiçbir alet olmadan oynamanız için tasarlanmıştır. Televizyonunuzun hemen altına konumlandırabilirsiniz. Üzerinde bulunan bir motor ile o sizi daha iyi algılayabilmek için kendi eğimini ayarlayacaktır.

Elbette Kinect, basit bir web kamerasına göre oldukça akıllı bir çalışma prensibine sahiptir. Bulunduğu odayı görünmez kızılötesi ışıklarla tarar ve bu sayede mükemmel bir görme özelliğine sahip olur. Ayrıca gelişmiş bazı yazılımlarla Kinect, eşzamanlı olarak birden fazla oyuncuyu algılayabilmekte ve hareketlerini takip edebilmektedir. Kinect, sadece kızılötesi ışıklarla taramaz aynı zamanda tam RGB renklerle filme alabilir yani bir video kameraya da sahiptir. Ayrıca yüzünüzü otomatik olarak tanımlayarak doğrudan sizin profilinizi açmaktadır.

Kinect aynı zamanda dahili bir mikrofona sahiptir ve bu özellikle oyun konsolunuzu bazı ses komutları ile yönetmenize imkan sunar. Oyunları gezebilme, açabilme, durdurma, devam ettirme gibi bazı işlemleri ses komutları ile yapabilirsiniz. Ayrıca internete bağlı olan diğer Xbox kullanıcıları ile Kinect sayesinde görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. Hareket algılama ve motorize gövdesi sayesinde sizi gerçek zamanlı takip edebilmektedir.

Xbox Kinect Nedir? Özellikleri Nelerdir?Oynayabileceğiniz Oyunlar

Xbox 360 ile piyasada kendisine yer edinen Kinect, Xbox One’da da istenirse alınabilmektedir. Microsoft, Xbox One’ı ilk duyurduğunda Kinect konsolun önemli bir parçası olarak bildirilmişti. Kinect olmadan Xbox One’ı çalıştıramıyordunuz. Ancak bugün en çok bilinen Xbox One paketlerinde Kinect dahili olarak bulunmamaktadır. Ekstra tercih etmeniz durumunda alabilmektesiniz.

Kinect’i alacak kişiler için önemli olan hangi oyunları bu teknoloji ile oynayabilecekleridir. Kinect ile oynayabileceğiniz oyun sayısı sınırlı sayıdadır. Oyun geliştiricileri elbette daha geniş kitlelere ulaşmak için öncelikle Kinect ve benzeri teknolojiler olmadan oynanabilecek oyunlar gelişmektedir.

Xbox Kinect Nedir? Özellikleri Nelerdir?Ancak yine de evde ailenizle eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz, egzersiz yapabileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz yeterince oyun sunulmaktadır. Özellikle dans oyunları oldukça popüler bir şekilde kullanılmaktadır. Bu tarz oyunların en çok bilineni Dance Central serisidir. Egzersiz tutkunları için evde de yapabilecekleri egzersizleri sunan ve sanki spor salonundaymış gibi sizi yönlendiren fitness uygulamaları bulunmaktadır. Bunlardan en çok bilinenleri Your Fitness Shape Evolved ve Nike + Kinect Training adlı oyunlardır. Ayrıca evdeki minik çocuklar için Kinect’in kendi sunduğu basit ve oldukça eğlenceli oyunlar bulunmaktadır.

Kinect ile oynayabilmek için oyun konsolunuzun olduğu odada yeterli alanınız olmalıdır. Her oyun sizi ne kadar geride durmanız gerektiği konusunda uyaracaktır. Çoklu oyuncu ile oynanabilen oyunlarda daha fazla geriye gitmeniz gerekmektedir. Ayrıca dans ve fitness oyunlarında birbirinize çarpmamanız için geniş bir alana ihtiyacınız olacaktır. Tek kişilik oyunlarda genelde 2 metre civarında geride durmanız yeterli olacaktır.

Kinect ile oynayabileceğiniz oyun sayısı sınırlı olsa da evde eşinizle, çocuklarınızla, aile büyüklerinizle ve arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirmenize imkan sunacak oyunlar sunabilmektedir. Ayrıca bireysel olarak evde spor yapmak isteyenlerin de tercih etmesi mantıklı bir durumdur. Fitness uygulamaları ile bireysel egzersiz programlarınızı oluşturabilir ve bir koç eşliğinde yapmanız gerekenleri spor merkezlerine para vermeden evinizde yapabilirsiniz.

Kaynakça:
https://support.xbox.com/tr-TR/xbox-360/accessories/how-to-use-the-kinect-hub-and-guide
https://gizmodo.com/5563047/what-is-xbox-360-kinect
https://www.howtogeek.com/257543/should-you-buy-a-kinect-for-your-xbox-one-what-does-it-even-do/
https://www.computerhope.com/jargon/k/kinect.htm
https://electronics.howstuffworks.com/microsoft-kinect2.htm

Yazar:Bekir Afşar

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku