Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Çimen Suyu Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Çimen Suyunun Faydaları

0 2.526

Çimen Suyu Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Çimen Suyunun FaydalarıÇim deyince akla parklardaki, bahçelerdeki çimler akla gelmemelidir. Ve kesinlikle her görülen ottan yararlanmaya çalışılmamalıdır. Bu durum insana fayda yerine zarar getirir.
Çimen suyunun sağlığa kattığı faydaları incelemeden önce çimen suyu nasıl elde edilir bilmek gerekir. Öncelikle buğday çimi tohumuna ihtiyaç vardır. Ayrıca çimin yetiştirilmesi için bir kap temin edilir.

Çim tohumu bir gün suda bekletilir. Daha sonra bir kabın içine alınır ve 2 gün içinde çimler filizlenmeye başlar. Üzerine ıslak peçete konan çimler günde 3 kez sulanır. Bu çimler 3 gün kapalı bir kapta durmalıdır. 3 gün sonra çimlerin içinde bulunduğu kabın kapağı açılır ve peçete de çimlerin üzerinden alınır. Çimler her gün sulanmaya devam eder ve 10 günün sonunda çimler hazır duruma gelmiş olur.
Çimen suyunun içinde 100 civarında vitamin ve enzim olduğu için dünyada çimen suyu tüketimi hızla artmaktadır. Çimen suyu da portakal suyu tüketmek gibi faydalı ve yaygın hale gelmeye başlamıştır. Çimen suyunun faydalarından yararlanmak için çimen suyunun taze olarak sıkılması ve tüketilmesi gerekir.

Çimen Suyu Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Çimen Suyunun FaydalarıÇimen suyunun tadı pek hoş değildir bu yüzden çimen suyunu içenler tek seferde çimen suyunu tüketmeyi tercih ederler.
Çimenin faydası suyundan yararlanılarak olur farklı şekillerde tüketmek suyunu tüketmek kadar faydalı olmaz.
Çimen suyunu tüketmek için önerilen miktar günde 57 gramdır.
Çimen suyunun içinde A, B, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, E, K vitaminleri vardır. Bununla beraber kobalt, molibden, krom, bor, çinko sodyum, bakır, demir, magnezyum, sülfür, selenyum, potasyum, manganez, iyot ve fosfor içerir. Çimen suyu %7o klorofilden oluşur.
Çimen suyunun sağlığa kattığı değerlere bakarsak:

Çimen Suyu Hangi Hastalıklarda Kullanılır? Çimen Suyunun Faydaları1- Kana faydaları: Kan üretimini artırır, kanı temizler ve kan dolaşımını düzene sokar.
2- Ağız içine faydaları: Diş çürümelerine engel olduğu gibi diş ağrılarını dindirir ve diş etlerinin temizlenmesine de yardımcı olur.
3- Çimen suyu içenlerin yaraları çabuk iyileşir.
4- Kan şekerini düzenlediği gibi karaciğeri de temizler.
5– Saçlarının beyazlamasını istemeyenler de çimen suyu içmelidir.
6- Tansiyonu düşürür. Tansiyon problemi olanlar dikkatli olmalıdır. Çünkü tansiyonu düşük olan birinin tansiyonunu daha çok düşürebilir.
7- Cildin yenilenmesine yardımcı olur.
8- Vücuttaki ağır metalleri, ilaç artıklarını temizler.
9- Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
10- AIDS’i önlemeye yardımcı olduğu gibi kötü bakterilerinoluşmasını da engellemiş olur.

Çimen mutlaka evde doğal bir şekilde yetiştirilmeli ve taze bir şekilde tüketilmelidir. Çimen suyu ile ilgili en önemli husus sokaklardaki çimenlerin sıkılıp suyunun içilmemesi gerektiğidir.

Çimen suyu tüketilirken günlük içme limiti çok fazla aşılmamalıdır.
Doğal çözümlerin etkisi herkese göre değişkenlik gösterebileceği unutulmamalıdır.
Çimen suyunun en önemli hatta hayati önemi kanserle mücadeledeki olumlu etkidir. Aynı zamanda detoks etkisi yaratırken demir eksikliği olanlarda çimen suyunu içmelidir.

Sedef ve egzama hastalığı olanlar, diş problemleri yaşayanlar, sindirim sistemi düzenli çalışmayanlar, tiroit ve kolesterol hastaları için de çimen suyunun faydalarını görür.
Özellikle kronik hastalıkları olanlar doktor tavsiyesi olmadan bitkisel çözümlerden faydalanmamalıdır.
Çimen suyu haftada 3 gün içiliyorsa 2 gün ara verilmelidir.

Kaynakça:
https://www.yemektarifleri.com › İçecekler › Soğuk İçecekler

Yazar: Serpil Altunyay

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku