Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Dünya’nın En Pahalı Domainleri

0 765

Oldukça makul fiyatlara alınabilen domainler (alan adları), günün birinde binlerce milyon dolara satılacak kadar değerlenebiliyor. Bir alan adını güçlü kılan en önemli faktörler;

Dünya'nın En Pahalı Domainleri
  • Pazarlayacağınız ürüne tam olarak karşılık gelen ya da yaptığınız işi en iyi Kyansıtan kelime ya da kelimelerden oluşması
  • olay hatırlanabilmesi için kısa olması şeklinde özetlenebilir.

Ancak sadece sözlük kelimeleri ya da kısa olanlar değil, marka isimleri, ürün sloganları ve zeki kelime oyunlarından oluşan alan adları da çok yüksek fiyatlara satılabiliyor. Hatta büyük bir firmanın yeni bir ürünü, yıllar önce alınmış bir alan adının değerini birdenbire yükseltebiliyor.

Şimdiye kadar satılan en pahalı alan adlarının başında 90 milyon dolar ile 1997 yılında kaydedilen  lasvegas.com  geliyor. 2005 yılında vegas.com’a satışı yapılan bu domain için peşin olarak 12 milyon dolar ödenmiş, kalan miktar için yapılan anlaşma gereği vegas.com taksitler halinde 2040 yılına kadar ödeme yapmaya devam edecek.

En pahalı domain listesinde ikincilik  carinsurance.com ‘a ait. Quin Street tarafından 2010 yılında 49.7 million dolara alınan carinsurance.com; çeşitli sigorta poliçelerini karşılaştırmanızı ve satın almanızı mümkün kılan bir site. Yine aynı yıl, aynı şirketin 35.6 milyon dolara insurance.com’u satın almasıyla arama motorları için önemli bir anahtar kelime olan “insurance” (sigorta) kelimesi, bilgilendirici içeriğiyle geniş bir kitleyi çeken bir siteye dönüşmüş durumda. insurance.com araba sigortalarına dair poliçeleri karşılaştırıp satın alabileceğiniz, ayrıca motosiklet, sağlık, ev ve hayat sigortası için de önde gelen sigorta şirketlerinin tekliflerini görebileceğiniz oldukça popüler bir site.

vacationrentals.com Teksas merkezli bir şirket olan HomeAway tarafından 2007 yılında 35 milyon dolara alınan ve Dünya çapında tatil fırsatları sunan bir online satış sitesi.

Kimileri için bir statü sembolü, kimileri içinse israf olarak nitelendirilen ve bir saati için binlerce dolar ödenen jet seyahatleri de en pahalı domainler listesinin üst sıralarını etkilemiş durumda. Nasıl mı? privatejet.com ‘un Atlanta merkezli Nations Luxury Transportation tarafından 2012 yılında, 30.1 milyon dolara satın alınmasıyla! privatejet.com, Dünya’nın pek çok noktasına lüks uçuş keyfi sunan bir jet kiralama sitesi.

2019 yılında block.one’ın EOS tabanlı yeni nesil sosyal medya platformu Voice’un alan adı olan voice.com için 30 milyon dolar harcadığı biliniyor. Bu ücretin oldukça yüksek olması, Voice’in Facebook’un en büyük rakibi olacağı yolundaki söylentilerin gerçeğe dönüşebileceğini düşündürüyor.

İnternet haberleri ve trendleri için oluşturulmuş bir site olan internet.com 2009 yılında WebMediaBrands tarafından, Quin Street’e 18 milyon dolara satıldı. Ancak internet.com son verilerini 2015 yılında girdiğinden, bu kadar yüksek fiyata alınıp yıllardır aktif kullanılmıyor olması merak uyandırmıyor değil.

fb.com kar amacı gütmeyen American Farm Bureau Federation tarafından kaydedilen bir alan adıyken, Facebook, 2010 yılında bu domaini 8.5 milyon dolara almaya karar verdi. Facebook, fb.com’u markasının genişleyen taleplerini karşılamak ve şirket içi personel tarafından kullanılması için almış olsa da halen adres çubuğuna fb.com yazdığınızda Facebook’a yönlendiriliyorsunuz.

Şimdi, bunların dışındaki pahalı domainleri sıraladığımız  listeye göz atıp bir gün çok değerlenecek bir domaini bulmak için, domain sorgulama sayfalarında hayaller kurmaya gidelim mi?

Dünya'nın En Pahalı Domainleri

360.com                         17 milyon dolar    2015

Tesla.com                      11 milyon dolar    2014

Hotels.com                    11 milyon dolar    2001

Sex.com                          13 milyon dolar  2010  

Fund.com                        12 milyon dolar  2008

iCloud.com                     6 milyon dolar   2011

California.com                3 milyon dolar    2019

Ice.com                            3.5 milyon dolar 2018

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku