Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Yanlış Ağda Yapmanın Cilde Verdiği Zararlar

0 2.978

Yanlış Ağda Yapmanın Cilde Verdiği Zararlarİstenmeyen tüylerden, kıllardan kurtulmak için çeşitli yöntemler kullanılır. Bu yöntemlerden biri de ağda yapmak ya da yaptırmaktır. Ağda ekonomik olarak ucuzdur ve doğal bir yöntemdir. Ağda çam reçinesi kullanılarak elde edilir. Çam reçinesi ısıtılarak özel bandın üzerine konur ve kıllı bölgenin üzerine yapıştırılır. Bu bant çekilerek kıllar, tüyler temizlenir. Ağda ile yapılan temizliği genellikle bayanlar tercih ettikleri gibi erkeklerde ağda yaptırmaktadır. Ağda ile temizliğin en güzel yönü uzun süren temizliktir. Ağda ile çekilen kıllar, tüyler uzun süre çıkmaz. Hep ağda yapılan bölgede çıkan kıllar bir süre sonra incelmeye ve zayıflamaya başlar. Vücuttaki farklı bölgeler için ayrı ağdalar vardır. Ayrıca farklı aromalarda da ağdalar bulunmakta olup kişi kendi zevkine göre ağda seçebilmektedir. Bikini bölgesine, koltuk altına, bacaklara, kollara, kaş altlarına ve ortasına, bıyık bölgesine uygun hassasiyetlerde ağdalar vardır. Ağda sir ağda ve klasik ağda olmak üzere birden fazla çeşide de mevcuttur. Klasik ağda şeker içerikli olduğu için tüylerin, kılların köklerini besler ama sir ağda şeker içermediği için kıl köklerini beslemez ve daha sağlıklıdır.
Ağda yapmak çok tercih edilir ama nasıl yapılması gerektiği de bilinmelidir. Yanlış yapılan ağdalar cilde büyük zararlar verebilir. Öncelikle ağdanın sıcaklığı çok önemlidir. Eğer olması gerektiğinden daha sıcak olursa cilt yanabilir. Bu da ağrı, sızı yapar. Ayrıca iz kalır. Özelikle bikini bölgesine yapılan ağdanın sıcaklığı iyi ayarlanmalıdır.

Yanlış Ağda Yapmanın Cilde Verdiği ZararlarAğda yapılırken tende tahrişler meydana gelebilir. Eğer ağda yapılan yerde yara oluşmuşsa bu bölgede iltihaplanma olmaması için tedbir alınmalıdır. Yoksa farklı sıkıntılar ortaya çıkabilir.
Ağda uzun süreli bir temizlik sağlar ama yapılma aşaması da oldukça acı vericidir. Çünkü ağda tene yapıştırıldıktan sonra aniden hızlıca çekilir. Eğer ağda bölgesindeki kıllar yoğun ve kalın ise acının dozu da artar. Özellikle hassas bölgelere yapılan ağdalar çok daha fazla acı verir.
Kan ve şeker hastalığı olanlar ağdayı daha dikkatli yapmalı ya da hiç yaptırmamalıdır. Eğer ağda yapılırken ciltte tahrişler olursa bu tahrişler daha geç iyileşir.
Ağda ciltten kuvvetlice çekildiği için ciltteki ölü hücreleri de alıp götürür. Bunun için güneşe çıkıldığında ya da bronzlaşıldığında ciltte lekeler ortaya çıkabilir.
Ağdanın kesinlikle yapılmaması gereken durumlar vardır. Eğer ağda yapılacak bölgede ben, yara, sivilce varsa kesinlikle ağda yapılmamalıdır. Ağda bu beni ya da sivilceyi koparır. Bu da çok tehlikeli olabilir. Ayrıca yaralı bölge daha çok yara almış olur ve tarifsiz bir acı ortaya çıkmış olur. Yaşlıların ve derisi gevşek olanlar da ağda yapmamalıdır. Zaten gevşek olan deri daha da sarkar.
Ağdanın nasıl yapıldığını bilmek gerekir. Bu teknik bir iştir. Eğer rastgele ağda yapılırsa ciltte sarkmalar, kıl dönmeleri olabilir. Vücudun hangi bölgesinde ne tarafa doğru ağda yapılması gerektiği bilinmelidir.

Yazar: Serpil Altunyay

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku