Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Sağlıklı Gebelik Aşamaları Nelerdir ?

0 361

Sağlıklı Gebelik Aşamaları Nelerdir ?Hamile bir kadın olarak, doktorunuz, aileniz, internet ve tabii ki arkadaşlarınızdan bilgi alırsınız. Bu 9 ay, heyecan, endişe, merak ve entrika dolu olacak. Bu duygularla birlikte vücudunuzda bir sürü fiziksel değişiklik olacaktır. Bu sefer kendinize en üst düzeyde dikkat etmeniz, küçük için, sıcak bir karşılama sağlamanız ve hazırlamanız gerekecektir.

Hayatlarının en güzel yolculuklarından bir tanesini yaşayan anne adaylarının 9 ay süren seyahatidir hamilelik! Yaşam yolculuğu gibi, bazıları için bu kolay, bazıları içinse zor olabilir. Fakat endişelenmeniz gereken hiçbir şey yoktur.

Endişelerinizi ve şüphelerinizi gidermek için, sağlıklı bir hamilelik yolu şunlardır;

Günlük diyet: Gebelikte diyet, kalori veya yemek alışkanlıklarını kısıtlamak anlamına gelmez. Vücudunuzun sizin ve bebeğiniz için gerekli olan tüm besin maddelerini almasını sağlar. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenme, bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için önemlidir. Meyveler, sebzeler, ekmekler, tahıllar, protein kaynakları ve süt ürünleri gibi çeşitli yiyecek gruplarından kesinlikle yemelisiniz. Tabii ki doktorunuzun izin verdiği ölçülerde.

Sağlıklı Gebelik Aşamaları Nelerdir ?Kendinizi eğitin: İlk bebeğiniz olsun veya olmasın, bir çocuk doğum sınıfına katılın, kendinizi daha hazırlıklı hissetmenize yardımcı olacaktır. Burada, göbek kordonu kök hücreleri hakkında daha fazla bilgi edinme şansına sahip olacak ve neden onları korumanın önemli olduğu gibi bilgileri öğreneceksiniz. Bu şekilde, herhangi bir şey hakkında son dakika kararı vermek zorunda kalmayacaksınız. Ya da terimlere yabancı kalmayıp ne denileni anlayıp bilinçleneceksiniz.

Destek alın: Kendinizi pratik ve duygusal destekle çevreleyin. Bu, doğum öncesi kaygısı ve depresyondan kaçınarak sağlıklı kalmanıza yardımcı olmak için gereklidir. Eşiniz, aile üyeleriniz, arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız, doktorunuz veya ebenizin etrafında olmaya çalışın. Ayrıca, bebeğinizin göbek kordonu kök hücrelerini koruma altına almayı düşünmeye başlayın. Çevrenizdeki sevdiklerinizle aynı konuda bilgili ve bilinçli bir karar vermeniz daha kolay olacaktır.

Doğru uygulayıcıyı seçin: Gebeliğiniz sırasında size eğilim gösteren kişi, olumlu ve rahatlatıcı olmalıdır. Doğum yapmayı sağlıklı ve mutlu bir süreç olarak gören birini seçtiğinizden emin olun. Bakıcı tutacaksanız, bu süreçte dikkatli ve seçici davranın.

Herhangi bir sinyali görmezden gelme: Hamilelik sırasında hafif semptomlar bile ciddi bir şey için kırmızı bir bayrak olabilir. Baş dönmesi, bayılma, nefes darlığı, hızlı kalp atışı, mide bulantısı, sorun yaşamak, ağrı, idrara çıkma sırasındaki yanma ve bulanık görme olarak örnekler sayılabilir. Bu semptomlardan herhangi birini fark ederseniz hemen doktorunuza başvurun. Kendinize iyi bakmanız gerektiğini unutmayın.

Sağlıklı Gebelik Aşamaları Nelerdir ?Düzenli Egzersiz: Gebe kadınların günlük olarak en az 30 dakika egzersiz yapması çok önemlidir. Düzenli egzersiz ve esnetme, sırt ağrısı, kabızlık ve sabah hastalığının azaltılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, ciğerlerinizi güçlü ve aktif tutmak, doğumunuzu sorunsuz bir şekilde halletmenize yardımcı olacaktır.

Panik düğmesine çok erken basmayın: Endişelenmeniz gerekmeyen şeyleri düşünmeyin. Yaptığınız bir şeyin düşük yapmasına neden olacağından endişelenmeniz gerekmez. Sakin olun, olumlu olun ve hamileliğin tadını çıkarmaya çalışın.

Güvenli kalın: Temkinli olun, dikkatli olun ve güvende olduğunuza emin olun. İstatistikler, gebelik sırasında yaralanmaların anne ölümlerine neden olduğunu belirtiyor. Maceracı bir şeyden kaçının, emniyet kemerinizi takmak gibi küçük adımları atın. Merdivenleri yavaşça ve dikkatli bir şekilde yürüyün.

Sağlıklı Gebelik Aşamaları Nelerdir ?Kilonuzu kontrol edin: Hamileliğiniz sırasında kilo almak normaldir, ancak kilonuza dikkat etmeniz önemlidir. Unutmayın, gebelik diyetin vakti değildir. Yeni doğacak bebeğinizin sağlığı herşeyden önce gelmelidir. Bu doğrultuda doktorunuzun önerdiği ve yönlendirdiği besin tablosunu atlamayın. Siz sağlıklı olursanız bebeğiniz de aynı doğrultuda sağlıklı olacaktır.

Stresten uzak durun: Yüksek düzeyde stres veya kronik stres fetüsü etkileyebilir. 10 kadından birinde gebelik sırasında depresyon görülmekte ve birçokları yardım aramadan acı çekmekteler. Sizi mutlu eden her şeyi yapmaya özen gösterin. Eğer stresli veya kendinizi mutsuz hissediyorsanız, sevdiklerinizle bu konuda konuşun. Onlardan destek isteyin.

Sağlıklı bir hamileliğin yolu kısaca bunlar. İyi yiyin, sakin olun, çevrenizden görün ve gebeliğinizin tadını çıkarın. Bu 9 ay değerlidir ve bu zamanı özel kılmaya dikkat edin.

  • Unutmayın! Anne olmak üzeresiniz.

Yazar: Osman Uçar

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku