Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Sırt Ağrısının Nedenleri Ve Çeşitli Tedavi Yöntemleri

0 431

Sırt Ağrısının Nedenleri Ve Çeşitli Tedavi YöntemleriSırt Ağrısının Nedenleri Ve Çeşitli Tedavi Yöntemleri

Sağlık açısından son derece önemli olan sırt ve belin iyi korunması hatta güncel yaşantımızda bizi istemediğimiz yüklerden uzak tutması için, gerekli egzersizlikleri yapmalı bu konuda daha bilinçli olmalıyız. Özellikle iş yaşantısında, oturduğumuz yerde sırtın ve omuzların hareketsiz anda ne kadar ağrıdığını fark ederiz. Bu ağrılardan kolaylıkla kurtulmak öncelikle saplıklı beslenmekten ve düzenli bir şekilde spor yapmaktan geçer. Sağlıklı yaşam için dikkat en önemli etkendir. Bunun için planlı hareket etmeli, en önemlisi sağlığımızı muhafaza altına almasını bilmemiz gerekir. Sırt ağrısının nedenleri ve çeşitli tedavi yöntemleri elbette bulunmaktadır. Yapılan birçok bilimsel, sağlık araştırmalarında sırt bölgesinin ne kadar esnek ve hassas olduğu gözlemlenmiştir. Neredeyse her 10 insanın 7’sinde görülen sırt ağrıları fazlası ile ortaya çıkmaktadır. Bunun için üzülmenize gerek yok. Kendiniz evde doğal yöntemler ile bu şikâyetlerden kısa zamanda kurtulabilirsiniz. Bunların başında düzenli spor gelmektedir. Sağlıklı yemek ve sonrası yapılan egzersizliklerin faydası oldukça fazla bulunmaktadır. Peki, neler yapabiliriz? Bir de sizlere bu detaylardan bahsedelim. Birlikte bilgilenelim, aydınlanalım ne dersiniz?

Sırt Ağrısının En Büyük Nedeni Hareketsizlik

Genelde bilgisayarların başında geçirdiğimiz süreklilik ve hareketsizlik sırt ağrılarını tetikleyebilmektedir. Her yaş gurubunda bu tür rahatsızlıklar ile karşılaşmak mümkündür. Ani yapılan hareketler sonucu, ortaya çıkan kas incinmeleri ve eklem ağrıları bunun şiddetini arttırabilmektedir. Kalp ağrılarının nüksetmesi ve omurga eğriliği gibi durumların yaşanmasında da sırt ağrısının aniden geliştiğini fark ederiz. Bu nedenle çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Kullandığımız bazı ilaçlar, bayanlarda adet sendromları, hamilelerde fetüsün günden güne gelişmesi durumlarda sırt ağrıları daha hızlı bir şekilde artmaya başlar. Bununla beraber en çok hareketsizlik sırt ağrısını çoğaltabilir. Mümkün oldukça fazla sabit durmayın, gerekli egzersizlikleri yaparak kaslarınızın daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olunuz.

Sırt Ağrısının Nedenleri Ve Çeşitli Tedavi YöntemleriSırt ağrısı kaslar gerildiği zaman ortaya çıkar. Bu nedenle sinir sistemi bundan olumsuz bir şekilde etkilenmeye başlar. Aniden gelen soğuklarda, klima ortamlarında kalma durumlarında, daha fazla kendini belli eder. Bunun tedavi şekli sadece ilaç alarak sağlanmamalıdır. Çünkü her şeyde ilaç kullanmak diğer organların da kısa zamanda zarar görmesine neden olur. Her sırt ağrısı farklı şekilde meydana gelebilir. Örneğin karaciğer ve ya safra kesesinde sorun varsa bu yan etki olarak sırta yüklenmeye başlar. Böylece bu ağrılar dayanılamayacak hale gelir. Eğer sırt ağrısı diğer rahatsızlığınız ile beraber artıyor ise bunun için bir uzmandan hemen yardım almanız gerekir. Bu koşulda uzman hekim, size yapmanız gereken talimatlar hakkında genel bilgileri aktaracak, uygun bulduğu ilaçları yazarak tedavi işlemini başlatacaktır.

Bilmediğiniz Kremleri Kullanmayın!

Sırt bölgesinde ağrılar artınca ne yapacağımızı bilemeden hareket eder, bu ağrının en yakın zamanda geçmesini isteriz. Bunun için reçetesiz aldığımız kremleri sürerek ağrının azalmasına yardımcı oluruz. Her ne kadar tedaviye cevap veren bir krem olsa dahi doktorun vermediği hiçbir ilaç kullanılmamalıdır. Sonradan farklı belirtiler ve alerjilerle değişik bir rahatsızlığın alevlenmesine neden olabilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde doktorun size uygun gördüğü ilaçları kullanarak tedavi olmayı seçiniz. Yasal olmayan her işlem size ciddi oranlarda zarar verebilir, bu nedenle sağlığınızı tehlikeye atmış olabilirsiniz. Bilinçli davranarak kısa zamanda bu şikâyetlerden arınabilirsiniz. Mümkün oldukça stres ortamından uzak durunuz. Hayatı daha enerjik yaşamak için sağlıklı adımlar atmanız gerektiğini unutmayınız. Sağlıklı günler dileği ile.

Kaynakça:
uzmantv.com
milliyetblog.com.tr

Yazar:Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku