Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Çocuklarda Kucak İsteme Sendromu

0 861

Çocuklarda Kucak İsteme SendromuÇocuklarda kucak alışkanlığı, sık karşılaşılan bir durumdur. Çocuğunuz kucağınızdan inmek istemiyorsa, bu sorunda annelerin rolü büyüktür. Çocuğunuz 4-5 yaşına gelene kadar bebek arabası kullanmak ve çocuğunuzu sürekli kucağınıza alarak gezdirmek, anne kucağına bağımlı kalmasına neden olur. Bu nedenle, anneler çocuklarının daha bireysel hareket edebilmelerini sağlamak için onları çeşitli davranışlar ile teşvik etmeliler.

Anneler çocuklarını aylarca kucaklarında taşıdıktan sonra, ilk adımlarını atmaya başladıkları günden itibaren daha bir heyecan duyarlar. Çocuklarının ilk adımlarını görmek anne ve babalar için son derece heyecan verici bir andır. Ancak bazı çocuklar adım atmaya başladıktan bir süre sonra yeniden anne kucağına dönmek için müthiş bir çaba içerisinde olurlar. Bunun nedeni, çocukların kendi başlarına özgürce adım atma isteğinin yerine, anne kucağında dolaşmanın daha rahat olduğuna karar vermeleridir. Yürümemek için inat etmeye başlarlar ve siz kucağınıza alana kadar ısrarcı olurlar. “Beni kucağına al” diye çabalayan yavrusuna anneler genelde tepkisiz kalamaz. Sizler de çocuğunuzun kucak alışkanlığından şikayetçiyseniz, çocuklarda anne kucağı isteme sendromunu yok edecek çeşitli ip uçları yazımızın devamında sizleri bekliyor.

Yürümeyi daha eğlenceli hale getirin

Çocuğunuz ilk adımlarını atmaya başladığı günden itibaren, yürümeyi daha eğlenceli hale getirecek çeşitli yollar bulun. Çocuğunuz yürümek istemiyorsa ve kucağınıza gelmek istiyorsa, onun dikkatini dağıtacak çeşitli eylemlerde bulunun. Örneğin; dışarıda yürürken kucağınıza gelmek istediğinde ona çiçekleri, kuşları gösterin ve şarkı söyleyerek çocuğunuzun kucağınıza gelme isteğini unutturmaya çalışın.

Yardım etmesine izin verin

Alışverişe çıktığınızda çocuğunuz size yardım etmek istediğinde, onun bu davranışını reddetmeyin. Örneğin; alışveriş listesini eline verin ya da hafif şeyleri tutmasına izin verin. Bu sayede eve gidene kadar kucağınızı istemeden yürümesini sağlayabilirsiniz.

Telaş etmeyin

Çocuğunuzun bacakları sizinkinden daha kısa olduğundan, sizin attığınız adımın 2 ila 3 misli efor sergilemek zorunda kalırlar. Bu nedenle çocuğunuzla yürürken acele etmeyin. Yoksa sizden daha çabuk yorulur ve kucağınıza gelmek ister. Mümkün olduğunca onun yürüme ritmine ayak uydurun. Çocuğunuz eve kadar yürümek istemiyorsa, yolun bir kısmından sonra kucağınıza alacağınızı belirtin.Çocuğunuz kısa bir mesafe de yürüse, bu çabasını takdir etmek faydalı olacaktır.

Yazar:Enes Eker

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku