Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Yumuşak Şekerlerin Zararları ve Tehlikeleri Nelerdir ?

0 694

Yumuşak Şekerlerin Zararları ve Tehlikeleri Nelerdir ?Çocukların severek yediği yumuşak şekerler aslında işe yaramayan hayvan kemiklerinden elde ediliyor.Özellikle büyük baş hayvanların etinden ve kemiğinden sıyrılarak elde edilen yumuşak şekerler,sağlıksız ortamlarda ve çeşitli tatlandırıcılar eklenerek oluşturuluyor. Bu son derece zararlı üretimi biz çocuklarımızı gocunmadan veriyoruz ve aslında var olan tehlikeden habersiz tüketiyoruz. Peki, bu bilinçsizlik güzel renge boyanmış ve şekillerle elde edilen ,tatlımsı ve bir o kadar lezzetli , güzel olan yumuşak şekerlerde mi geliyor. Dayanamayıp yediğimiz,hatta çocuklarımıza kendi ellerimizle aldığımız bu yumuşak şekerler ne kadar sağlıklıdır ?

Yumuşak Şekerlerin Zararları ve Tehlikeleri Nelerdir ?Yapılan araştırmalara göre,hayvanın etinde sıyrılarak ve uzun zaman kaynatılarak elde edilen yapışkan bu madde ,yapay tatlandırıcılar ile sağlığımızı ateşe atıyor. İçinden birden fazla kimyasal madde ve renklendirici bulunan yumuşak şekerler, adeta kansere davetiye çıkartıyor. Yumuşak şekerler, her ne kadar kesin bir kanıtı olmasa da yapılan araştırmalar ve içine katılan malzemeler sağlıksız bir ortamda sunulduğundan,zararını görebilmek epey kolaydır. Peki, çocukların tutku ile bağlandıkları,neredeyse her alışverişte almak istedikleri yumuşak şekerlerin, sağlığa verdiği zararlar neler hep birlikte öğrenelim,bilgilenelim.

Yumuşak Şekerlerin Zararları ve Tehlikeleri Nelerdir ?Yumuşak Şekerlerin Sağlığa Zararları

Yumuşak şekerler,özellikle erkek çocuklarında östörojan hormonunu arttırdığından,erkek çocuklarında meme büyümesinin oluşumuna zemin hazırlamaktadır.Her türlü kimyasal madde barındırdığında ,kanser türlerini yaygınlaştırmaktadır. En çok mide kanserine yol açmaktadır.İçerisinde var olan tehlikeli maddeler barındırdığı için ,sağlıklı organların dengesini altüst ederek,işlevselliğini bozar. Organlar özellikle bu maddelerden,(e,k,47,11) zarara uğrar. Çalışan organlar yavaşlayarak hormon bozukluğuna yol açar. Kız çocuklarında erken adet dönemi meydana gelir. Ergenlik diye nitelendirdiğimiz,daha yaşı henüz uygun olmayan kız çocukları,9 yaşında erken kanama geçirerek,büyüdüklerini düşünürler. Oysaki bu hormonların bozulmasından meydana gelmektedir. Oldukça sağlıksız ve erken bir dönemdir. Çocuğun psikolojinin çökmesine sebebiyet verebilir. Çocuk 11-12 yaşlarında olumsuz davranışlar sergileyebilir. Çocukça olmayan hoş davranışlar,hızlı büyüme olgusu ve çocukluktan çabuk ayrılma dönemi,onun bütün dengesini bozmaya yeter.

Yumuşak Şekerlerin Zararları ve Tehlikeleri Nelerdir ?Erkekler yetişkin olduklarında evlilik yaşamlarında istenmeyen sıkıntılar nüksetmeye başlar. İlişki esnasında iktidarsızlıklar ortaya çıkar. Sağlıklı bir ilişki yaşamaları söz konusu olmaz. Bu ciddi rahatsızlıklar erkeklerde erken bunamaya kadar gidebilir.Yumuşak şekerlerin içinde kabul edilmeyen sıradışı maddeler organlara zarar verdiği gibi,kişinin sağlıksız düşünmesine yol açar. Sürekli sinirlilik hali oluşur. Beyin hücrelerinde küçülmeler oluşur. Unutkanlıklar ve depresif haller hızlı bir şekilde yaygınlaşır. Özellikle 6 yaş ve üzeri çocuklarda oluşan davranış bozukluğunun sebebi de bu maddelerden kaynaklanabilmektedir. İştahsızlık ve midede hazımsızlıklara yol açar. Cildin çabuk alerji kapmasına sebebiyet verir.

Yumuşak Şekerlerin Zararları ve Tehlikeleri Nelerdir ?Cilt çabuk yaşlanır. Kanserli hücrelerin oluşumuna zemin hazırlayan ve hayati organlara ciddi zararlar verir.Kısacası çocuğunuza küçük yaşta bilmediğiniz yumuşak şekerleri verirken onun ilerki yaşantısında ne kadar hasarlara yol açacağını da unutmayınız. Üstelik şekerli gıdalar sağlıksız olduğundan erken yaşta diş çürümelerine ve diş kayıplarına yol açar. Sağlığınız için bilmediğiniz yumuşak şekerleri çocuklarınızı ve kendinize yedirmeyiniz. Bu sizin ve çocuğunuz için ciddi risk içerebilir. Emin olmadığınız,markasına güvenmediğiniz şekerleri yemeyiniz,yedirmeyiniz. Sağlıklı günler dileği ile.

Kaynakça:
sağlıkvakti.com

Yazar: Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku