Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Magnezyum Yağının Yan Etkileri ve Faydaları Nelerdir?

0 1.912

Magnezyum Yağının Yan Etkileri ve Faydaları Nelerdir?Magnezyum yağı, magnezyum klorür gevreği ve sudan yapılır. Bu iki madde birleştirildiğinde, ortaya çıkan sıvı yağlı bir his verir, ancak teknik olarak bu bir yağ değildir. Magnezyum klorür, vücuda topikal olarak uygulandığında vücuttaki bu besleyicinin seviyelerini yükseltebilen, kolay emilebilen bir magnezyum formudur.

Magnezyum önemli bir besindir. Vücutta çok sayıda işlevi vardır. Bunlardan bazıları; sinir ve kas fonksiyonlarını düzenler. Sağlıklı hamilelik ve emzirme desteği sağlar. Sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunmasına yardımcı olur. Optimum kan basıncı seviyelerinin korunmasını sağlar. Protein, kemik ve DNA sağlığını üretici ve destekleyicidir.

Magnezyum birçok gıdada doğal olarak bulunur. En yüksek konsantrasyonları şunlarda bulunur; kepekli tahıllar, armut, bakliyat, fındık ve tohumlar, olgunlaşmamış soya fasülyesi, beyaz patates, soya peyniri, ıspanak, pazı, yeşil yapraklı sebzeler, ayrıca, pek çok kahvaltılık gevrek gibi bazı üretilmiş ürünlerde bulunur.

Magnezyum ayrıca bir hap, kapsül veya yağ olarak takviye formunda da satın alınabilir. Magnezyum yağı cilt üzerine sürülebilir. Sprey şişelerinde de mevcuttur.

Magnezyum yağı, magnezyum klorür parçalarını kaynatılmış, damıtılmış su ile karıştırarak evde sıfırdan yapılabilir.

Magnezyum Yağının Yan Etkileri ve Faydaları Nelerdir?Faydaları ve kullanımları

Magnezyum eksikliği birçok koşula bağlanmıştır. Bunlardan bazıları; astım, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı, inme, felç, osteoporoz, pre-eklampsi, eklampsi, migren, alzheimer hastalığı, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB)

Magnezyum takviyesi üzerinde yapılan araştırmaların çoğu ve bu koşullar gıda ve oral takviyede diyetsel magnezyum üzerine odaklanmıştır. Magnezyum takviyesinin faydaları önemli görünmekle birlikte, oral yoldan yerine deri yoluyla verilen magnezyum yağı üzerinde bugüne kadar çok az araştırma yapılmıştır.

Bununla birlikte, Acıbadem Hastanesi’nde yapılan küçük bir çalışmada, magnezyum kloridin transdermal uygulamasının, fibromiyaljili insanların kol ve bacakları üzerinde ağrı gibi semptomları azalttığını göstermiştir. Katılımcılardan her bir uzuvda dört kez magnezyum klorürü bir ay boyunca günde iki kez püskürtmeleri istenmiştir. Fibromiyaljisi olan bazı kişilerin kas hücrelerinde çok az magnezyum vardır. Vücuttaki çoğu magnezyum, kas hücrelerinde veya kemiğinde bulunur.

Yan etkiler ve riskler

Topikal magnezyum yağının, oral magnezyum takviyeleri almak veya magnezyum açısından zengin bir beslenme yemek ile aynı yararları olup olmadığı belirsizdir. Eğer bir magnezyum eksikliğiniz olduğundan endişe ediyorsanız veya bu önemli besinin daha fazlasını sisteminize almak istiyorsanız, endişelerinizi doktorunuz veya beslenme uzmanınızla konuşun.

Eğer magnezyum yağı kullanmaya karar verirseniz, olumsuz reaksiyonunuz olup olmadığını anlamak için küçük bir deri parçası üzerinde test edebilirsiniz. Bazı insanlar batma veya kalıcı bir yanma hissi yaşamaktadır.

Magnezyum yağı kullanıldığında dozajı doğru şekilde belirlemek zor olabilir. Öyle olsa bile, aşırıya kaçmamak önemlidir. Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) insanların yaşına da bağlı olduğunu belirtmektedirler. Magnezyum takviyesi, üst limitlerini aşmamak kaydıyla önerilir. Yetişkinler ve 9 yaşından büyük çocuklar için önerilen üst sınır 350 miligramdır. Çok fazla magnezyum tüketilmesi ishale, kramplara ve mide bulantısına neden olabilir. Aşırı alım durumunda, düzensiz kalp atışı ve kalp durması meydana gelebilir.

Magnezyum Yağının Yan Etkileri ve Faydaları Nelerdir?Magnezyum yağı, migren ve uykusuzluk gibi birçok durum için potansiyel bir tedavi edici olarak çevrimiçi olarak yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. Bununla birlikte, topikal magnezyum üzerine yapılan araştırmalar çok sınırlıdır ve vücudun cildinden tamamen emebilme kabiliyeti konusunda farklı görüşler vardır. Magnezyum yağı, ağrı gibi fibromiyalji semptomlarını hafifletmek için yapılan küçük bir çalışmada gösterilmiştir. Transdermal magnezyumun sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için doktorunuzla veya bir beslenme uzmanıyla birlikte kullanımını konuşmak gerekmektedir.

Yazar: Osman Uçar

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku