Bilgiustam
Bilgiyi ustasından öğrenin

Obezite: Çok Kilo Alma Hastalığı Kimlerde Görülür ?

0 373

Obezite: Çok Kilo Alma Hastalığı Kimlerde Görülür ?Sağlıksız yaşamın ilk belirtilerinde ,sürekli kilo almak ve bu kiloların gün içinde her gün hızlı bir şekilde artan , obezite gelir. Obezite rahatsızlığı,kontrolsüz kilo almanın bir diğer adını ele alır.Bu siz istemezseniz bile vücutta hızlıca yayılır. Neredeyse her yediğiniz size yarar ve kilo alımını hızlandırır.Kilo alma hastalığı ile bilinen obezite gün geçtikçe kişinin hayatını kabusa çevirir. Alınan fazla kilo yüzünden hareketlerde yavaşlamalar meydana gelir. Kalp sağlığı günden güne bozulur.Olası kalp krizleri meydana gelir.Metabolizma yavaşlar. Sindirim sisteminde aşırı derecede bozukluklar ve sindirememe hastalığı ortaya çıkar. En sık rastlanan durum ise kabızlık ve gaz sorunlarıdır. Bütün vücudun dengesini bozan obezite kişinin hayatını olumsuz bir şekilde etkiler yaşama sevincini adeta elinden alır.Peki obezite hastalığı en çok kimlerde görülür ve yol açtığı rahatsızlıklar neler merak ediyor musunuz ? Bu konuda araştırmalar yaptık ve kesin bulguların neden olduğunu tespit ettik. Şimdi sizlere bu konu hakkında en doğru bilgileri aktaracağız. O halde lütfen makalemize odaklanın ve kesintisiz bir şekilde yazımızı okumayı sürdürünüz.

Obezite: Çok Kilo Alma Hastalığı Kimlerde Görülür ?Obezitenin Yol Açtığı Tehlikeli Hastalıklar

Obeziteyi genel olarak şöyle tarif ettiğimizde direk vücutta birikmiş yağların hızlı bir şekilde birikim yaparak kontrolsüz bir şekilde kilo alımı olduğunu görüyoruz. Evet yağlı yiyecekler ve aşırı şekerli gıdalar tüketen birinin bu hastalığa yakalanma oranı yüksektir. Çünkü vucüt alışılagelmişin dışında bir izlenmim yaratmakta ve her besini bir yerden sonra kabul etmemektedir. Vücut bunu istem dışı kabul ediyor ise bu bir obezite hasatlığının başlangıcı olabilir.Örneğin ilk belirtisi yemek yeme ihtiyacı sağlandığı halde aradan 5 dakika geçmesi ile sanki karın bomboş gibi olması ve acıkma duyusu hızlı bir şekilde artması ile başlar.

Yemeye doyamama ve sürekli yeme isteği kişide anormal bir durum olarak gözlemlenmektedir. Vücut nasıl ki bütün organları besinle dengeleyip çalıştırıyorsa bir zaman sonra dinlenmeye ihtiyaç duyacaktır. Bunu uyku gibi düşünün. Uykunuzu alıp dinlediğinizde gün içinde daha aktif ve enerjik oluyorsunuz öyle değil mi ? Organlarda uykuya çekilmek ara sıra hiç besin almadan düzenli çalışmak ister. Buna izin verilmedikçe kilo alma hızlanır ve obezite dediğimiz bu kötü rahatsızlık sizin vücudunuzda patlak verir ve siz bu durumdan sıyrılmanın yollarını ararsınız.

Kilo almak kolay ama kilo vermek en zor işlerden birisidir. Bu nedenle tükettiğiniz her besinin miktarı burada çok önemlidir. Miktarın dışına çıkılması sağlıksız ve dengesiz bir beslenmeyi ortaya serer. Hormonlar bu düzensizliği fark ettiği an sağlıklı çalışma olgusu azalır ve hormonlarda bu duruma alışır yani tembelleşir. İşte ani ve kontrolsüz kilo alma isteği bu şekilde gerçekleşir. Peki obezitenin yol açtığı hastalıklar nelerdir bir de bu konuları sizlere sunalım.

Obezite: Çok Kilo Alma Hastalığı Kimlerde Görülür ?Obezite hastalığı En Çok Bu Durumlarda Ortaya Çıkar

1-Diyabet hastalığına yakalananlar risk gurubu içindedir. Obezite olma ihtimali diğer sağlıklı kişlere oranla daha fazladır.

2- Kroner arter hastalığı olan kişilerde obezite rahatsızlığı daha fazla görülebilir.

3- Tansiyon rahatsızlıklarında ve en çok hipertansiyonu olanlarda obezite görülme ihtimali yüksektir.

4-Kalp yetmezliği olan kişilerde obezite görülmesi yüksek olabilmektedir.

5-Solunum hastalığı yaşayan kişilerde ve kullandıkları ilaçlar yüzünden obezite olma ihtimali yüksektir.

6-Gastroözofageal reflü hastalığı olanlarda yükselme payı fazladır.

7- Her türlü sinir rahatsızlıklarında,depresyona bağlı durmlarda ve depresyon ilaçlarının yan etkilerinde obezite görülme ihtimali yüksektir.

8- Kısırlık durumlarında obezite görülebilir.

9- Adet düzensizlikleri ortaya çıktığı durumlarda obezitenin çıkma payı yüksektir.

10-Osteoartrit rahatsızlığında,varis,aşırı yağlı yiyeceklerle beslenme durumlarında,beyin kanaması tedavisi sonrası durumlarında,safra kesesi taşı ve böbrek taşı durumlarında,insülinin fazla olması,şekere bağlı durumlarda aklınıza gelecek her alt hastalık ve tedavi süreci verilen ilaçların yan etkisi durumunda bu durumlar izlenebilir. Özellikle ilaç kullanıp aşırı kilo alıyor iseniz bu durumu doktorunuza bildirmenizde fayda vardır. Sizlere obezite hastalığının yol açtığı hastalıklardan söz ettik. Sağlıklı günler dileği ile.

Kaynakça:
habertürk.com

Yazar:Suna Korkmaz

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku